Basisschool De Beemd

Onze basisschool is een katholieke school én een open school. Het predicaat katholiek neemt niet weg dat er ook voor andere levensovertuigingen plaats is. Want de normen en waarden die we hanteren kunnen ook voor mensen met andere levensovertuigingen positief of vanzelfsprekend zijn.

Die overtuiging wordt vertaald in het onderwijs van alledag. De nadruk voor de levensbeschouwelijke identiteit ligt met name in de wereldoriënterende vakken, waar we aandacht besteden aan verschillende culturen en geloven. 

Elke school heeft één hoofdtaak, zo ook wij. Goed onderwijs voor de kinderen die nog de hele wereld moeten ontdekken en toekomstplannen gaan maken. We willen dat onze kinderen vanuit een goede basis betekenisvol leren, initiatief durven te nemen en zelfstandig kunnen zijn. Maar ook dat ze balans vinden, weten wat ze willen, keuzes kunnen en durven maken en met de juiste bagage naar het voortgezet onderwijs uitstromen. Dit realiseren we bij De Beemd in een open sfeer, waar iedereen een bijdrage mag leveren om verder te groeien.

Beemdstraat 5
5482 HA Schijndel
073 5430990

info.beemd@skoposschijndel.nl
www.bs-debeemd.nl
 
Cookie instellingen