In Schijndel zit je altijd goed op school

Het antwoord op verantwoord inclusief onderwijs bij SKOPOS


Het beste voor het kind

Elk kind is anders. Qua karakter, afkomst, talenten, gedrag en nog veel meer. Het is cruciaal dat ons onderwijs hierop inspeelt. Omdat we willen dat ieder kind in Schijndel huppelend naar school en wijzer naar huis gaat. 
SKOPOS heeft zeven basisscholen, in totaal acht locaties, verspreid over Schijndel, elk met een uniek profiel. Niet alleen omdat ze in een andere wijk liggen, maar ook omdat het onderwijsconcept net even anders is. Zo valt er wat te kiezen. Maar het kan ook zijn dat een kind korte of langere periode extra begeleiding of zorg nodig heeft of dat het net even niet lekker op school zit. 

Annemieke Pepping, directeur-bestuurder van SKOPOS vertelt in deze video meer over de strategische koers van SKOPOS.  

Nieuwkomers

De laatste jaren groeit het aantal inwoners van Schijndel waarvoor Nederlands niet de moedertaal is. Maar om deel te nemen aan de maatschappij en ons onderwijs is het wel noodzakelijk dat je wat Nederlands spreekt en kunt lezen. Als je nieuw bent in Nederland en een veilige plek hebt gekregen om te wonen in Schijndel ga je als kind eerst naar onze nieuwkomersklas. Daar hebben we gespecialiseerde leerkrachten die deze leerlingen een rijk taalaanbod geven. Dat aanbod  is natuurlijk gericht op het leren van Nederlands, maar er is ook aandacht voor de thuistaal. We spelen samen, knutselen samen, zingen samen en leren meer over de wereld. In de nieuwkomersgroep brengen we het onderwijsniveau per leerling in beeld en bieden we maatwerk om te zorgen dat iedere leerling zich verder ontwikkelt. Onze leerlingen komen vanuit de hele wereld. Soms van redelijk dichtbij zoals Polen of Litouwen, soms van verder weg zoals Syrië, Irak of Eritrea. Na ongeveer een jaar stromen onze leerlingen vanuit de nieuwkomersgroep in in een van de andere scholen in Schijndel. In Schijndel zit je immers altijd goed op school!
 
Contactpersoon voor de nieuwkomersgroep is Elma Koenders. Je kunt haar bereiken via e.koenders@skoposschijndel.nl.
De nieuwkomersgroep vind je op het adres Bunderstraat 8 in Schijndel (gebouw basisschool 't Talent).
 

Onderwijs aan leerlingen uit Oekraïne

In april 2022 is binnen SKOPOS een opvangklas gestart voor kinderen uit Oekraine. Het aanbod richt zich op onderwijs in de thuistaal, Nederlands maar ook sport en spel en welbevinden zijn belangrijke onderdelen. Deze leerlingen zijn met ingang van januari 2023 ingestroomd in reguliere groepen binnen SKOPOS. Wil je meer weten of kun je ons helpen dan kun je het team mailen via oekraine@skoposschijndel.nl
Cookie instellingen