SKOPOS Schijndel start met Let's Drive

Studentleerkrachten schieten te hulp bij thuisonderwijs

 
Afgelopen weken is er door ouders en scholen hard gewerkt om thuisonderwijs mogelijk te maken. Afgelopen dinsdag hoorden we in de persconferentie van onze minister-president dat onze scholen vanaf 11 mei a.s. weer gedeeltelijk geopend mogen worden. In Schijndel betekent dit dat onze leerlingen op maandag en donderdag of op dinsdag en vrijdag naar school gaan.
Op de woensdag gaan de groepen om en om naar school. We zorgen er hierbij voor dat broertjes en zusjes zoveel mogelijk tegelijkertijd op school zijn. We volgen met deze oplossing het beleid vanuit RIVM en de landelijke overheid. Daarnaast hebben we dit afgestemd met de (G)MR en kinderopvang.

Op momenten dat onze leerlingen niet op school zijn gaat het thuisonderwijs door. Om ouders en leerlingen hierbij te ondersteunen hebben wij een nieuw initiatief in het leven geroepen wat wij de naam SKOPOS Let's Drive hebben gegeven.

In samenwerking met een studentenuitzendbureau hebben we een poule van studenten die op aanvraag ingezet kunnen worden voor ondersteuning bij ouders thuis. We begrijpen dat het niet altijd handig is om thuiswerken te combineren met het begeleiden van kinderen die thuis werken aan schoolopdrachten. Hiervoor kunnen ouders nu SKOPOS Let's Drive inschakelen. Op aanvraag komt er een student aan huis die kinderen ondersteunt bij het schoolwerk.


De studenten waar wij mee samenwerken volgen een opleiding op het HBO of aan de Universiteit en hebben momenteel geen of weinig lessen. Alle studenten die wij inzetten zijn voorzien van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zodat ouders zeker weten dat deze studenten geen strafblad hebben. De eigen bijdrage die ouders voor deze service betalen is 5 euro. De overige kosten neemt SKOPOS op zich. Mocht 5 euro per uur een onoverkomelijk bedrag zijn dan is hier in overleg een oplossing voor mogelijk. We willen graag dat deze extra service voor alle leerlingen en ouders bereikbaar is. Alle studenten hebben een korte training gehad over hoe wij binnen SKOPOS werken.

Met het initiatief Let's Drive laat SKOPOS opnieuw zien op innovatieve wijze mee te denken met de huidige situatie en er te zijn voor al onze leerlingen, hun ouders en de medewerkers.