De scholen zijn gesloten en nu..... - bericht van Annemieke

We zitten in een onzekere periode. Dat geldt zeker ook voor onze kinderen. Hoe kunt u hier thuis mee omgaan?

 
Wat kunt u verwachten bij uw kind(eren)?
In de komende weken kan er bij uw kind(eren) ander gedrag ontstaan. Door angst, boosheid of protest, omdat niets is zoals het normaal is. Hun dagelijkse structuur is anders, ze gaan niet 'gewoon' naar school en thuis moet ook nog eens de aandacht gedeeld worden met het belangrijke werk van papa of mama. Kinderen kunnen tegendraads gedrag gaan vertonen. Dat is te verwachten onder deze omstandigheden en dus heel normaal.

Wat kunt u doen?
U bent nog steeds ouder en niet ineens een perfecte 'homeschooljuf of -meester'. Dat hoeft ook niet. Waar kinderen nu veel behoefte aan hebben is om zich veilig en vertrouwd te voelen. Ze doen een extra beroep op u, naast uw andere uitdagingen. Ze hebben u nodig. U kunt ze helpen met de activiteiten van school, maar speel ook samen buiten in de eigen achtertuin, bak samen koekjes en ga samen knutselen. Speel bordspellen en kijk samen films, lees samen een boek. Gun ze veel van uw tijd en maak mooie herinneringen, thuis. Geef ruimte voor de gevoelens die er nu zijn.

Doet u als ouder genoeg?
Ja. Maakt u zich vooral géén zorgen over een achterstand in het schoolwerk. Het komt echt wel goed met die schoolse vaardigheden. Thuis doet u wat u kan en dat doen wij ook. En als onze kinderen weer terug zijn op school, komen we tegemoet aan wat ze dan nodig hebben. Daar is ons team goed in. Dat weet ik. Ga thuis in ieder geval nu geen strijd aan met uw kinderen, omdat ze geen zin hebben in de opdrachten van school. Word niet gelijk boos als ze het rooster niet volgen. Geef ze geen straf omdat ze niet aan de taken willen werken. Verplicht ze niet om te leren als ze dat niet willen. Gun ze wel uw tijd. Gezondheid voorop! Ik geef u het volgende advies: de gezondheid en het welbevinden van uw kind(eren)is zeer belangrijk, zeker in deze weken. Hoe ze zich nu voelen zal hen lang bijblijven. Hou dat de komende tijd in uw achterhoofd, dat doen wij ook. Ons gedreven team zal leerzame activiteiten voor thuis blijven aanbieden. Dat helpt ze bij de bekende structuur van de dag. Als het u allemaal lukt is het fijn. Zodat het thuis een beetje op school lijkt. En als dat niet zo goed lukt is dat dus niet erg. Laat het ons gerust weten.

Mocht u de school, de leerkracht of de directie willen benaderen, stuur dan een e-mail. We staan echt voor u klaar, zoek ons laagdrempelig op. Alleen samen kunnen we deze Coronatijd overbruggen.

Annemieke Pepping
Directeur-Bestuurder SKOPOS