De Denkers

Passend onderwijs voor meer- en hoogbegaafde leerlingen
Binnen De Denkers stellen we ons als doel om meer- en hoogbegaafde kinderen passend onderwijs te bieden, met oog voor erkenning, zelfbeeld en voldoende uitdaging om hun talenten te kunnen excelleren.  
 

De Denkers biedt het hele schooljaar één dag in de week specifiek onderwijs aan gelijkgestemde kinderen uit groep 5/6 (op donderdagen) groep 7 (op vrijdagen) en groep 8 (in samenwerking met de masterclasses van het Elde College), gericht op de ontwikkelingsbehoeften van deze leerlingen, zijnde:

 

behoefte aan een onderwijsaanbod waarbij een beroep gedaan wordt op het creatief denkvermogen, het hoge abstractievermogen en de behoefte aan top-downleren;  

 

behoefte aan een verrijkt, verdiept en verbreed aanbod, waarbij de leerling de mogelijkheid krijgt om prestaties op eigen niveau neer te zetten, maar ook fouten mag maken.  

 

Na een succesvol eerste jaar van De Denkers kunnen we zeggen dat ook de meer- en hoogbegaafde leerlingen in Schijndel vol vertrouwen en met plezier de toekomst tegemoet kunnen gaan! 

 

De Denkers worden begeleid door onze HB-specialist Femke van de Ven. Voor meer informatie: de_denkers@skoposschijndel.nl.

 
Cookie instellingen